Leerlingen worden échte onderzoekers met de programma’s van het UMU

Wetenschap gaat over nieuwsgierig zijn, vragen stellen, beredeneren, onderzoeken en ontwerpen. Daar gaan de leerlingen tijdens de onderwijsprogramma’s van het Universiteitsmuseum Utrecht zelf mee aan de slag. Het UMU is steeds grotere mate betrokken bij STO Utrecht. Hieronder hebben we aandacht voor een nieuw ontwikkeld programma van UMU.

11 apr 2021

Bijdragen aan écht onderzoek van de universiteit? Dat kan met het nieuwe programma ‘Relatie mens-dier in het vizier’! Het UMU lanceert twee digilessen waarbij leerlingen deelnemen aan echt onderzoek, ook wel citizen science genoemd. Onderzoekers Vivian en Franck, van de Universiteit Utrecht, nemen leerlingen tijdens de digiles mee in hun onderzoek naar de relatie tussen mens en dier. De leerlingen gaan aan de slag met het opstellen van een goede onderzoeksvraag, methodiek en delen de uitkomsten van hun onderzoek met de wetenschappers. Bekijk de introductievideo om een indruk te krijgen van de digilessen.

Het UMU verzorgt op dit moment twee programma’s voor het vmbo op locatie (wanneer de maatregelen dit toelaten). Online kunnen leerlingen vmbo aan de slag met een digiles, de tweede les is in ontwikkeling. Meer weten over het aanbod van het UMU? Kijk op umu.nl.

Ontdek de onderzoeker in jezelf.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!