Samenwerking STO en ProtoSpace voor Innovatie & Prototyping

X11 is binnen STO de kartrekker geweest van de samenwerking met stichting ProtoSpace. ProtoSpace is hèt innovatie- en prototypinglab binnen de Hogeschool Utrecht waar ervaren professionals met een scala aan technologieën ideeën tastbaar maken en waar snelle innovatie plaatsvindt doordat meerdere disciplines binnen het maakproces op laagdrempelige wijze ter beschikking worden gesteld. ProtoSpace is met steun van provincie, gemeente en hogeschool Utrecht opgericht.

22 jun 2020

STO heeft ProtoSpace gevraagd om mee te denken bij het opzetten van het vak Innovatie en Prototyping voor alle STO scholen. Projectleider Jeppe den Uijl van X11 zegt hierover: 'Heel concreet gaat het om de invulling van het lesprogramma en het inrichten van de werkplaatsen. Zo wierpen de experts van ProtoSpace al een blik op het STO-wensenlijstje en bleken we handigere keuzes te kunnen maken rondom bijvoorbeeld 3D-printers. Heel fijn dat er met een kritische blik met ons meegekeken wordt'.

Op dit moment wordt de werkplaats op X11 met de hulp van ProtoSpace experts zo slim mogelijk ingericht. Rekening houdend met de RIVM-richtlijnen worden routes, meubilair en machines op de meest efficiente en logische manier aangebracht en opgesteld. Eenzelfde soort verkenning vindt ook met andere vmbo’s plaats.

Meer informatie over stichting ProtoSpace is te vinden op www.protospace.nl

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!