Nieuwe les programmeren in Online Masters beschikbaar

Niet iedereen wil later programmeur worden, toch is het belangrijk om de basis van programmeren te begrijpen. Want kijk maar eens om je heen: de laptop, tablet of mobiel waarop je dit leest, het digibord en zelfs de thermostaat; ze zijn allemaal geprogrammeerd! Met programmeren kun je computers van alles voor je laten doen. Om te begrijpen hoe dit werkt, is het handig om de basisvaardigheden van programmeren te leren.

1 jul 2020

VodafoneZiggo is een partner in ons regioplan Sterk Techniekonderwijs. Daar waar we oorspronkelijk ook gebruik zouden gaan maken van hun Experience Centre, is dat vanwege corona (nog) niet mogelijk. Hierom is er ingezet op de verdere ontwikkeling van Online Masters, waar nu een belangrijke stap mee is gezet.

In Online Masters staan vier thema’s centraal: de digitale wereld, creatief en vaardig online, veilig online en sociaal online. In dit lesprogramma nemen verschillende ‘Masters’ uit het vak leerlingen via video’s mee in hun wereld. De leerlingen gaan met de aangeboden vaardigheden aan de slag om zo hun talent te ontdekken, te ontwikkelen en te versterken. Ook leren ze meer over hoe ze zich veilig en bewust in de digitale wereld kunnen begeven.

Het programma Online Masters is volledig digitaal en wordt begeleid door een handleiding voor de docent, werkbladen en diverse tools voor ouders om ook hen hierin mee te nemen. Het programma is gratis voor het onderwijs en direct beschikbaar. Meld je hier aan en ontvang een e-mail met toegang tot het programma. Het lesprogramma is ontwikkeld door VodafoneZiggo met medewerking van Netwerk Mediawijsheid en ECP/veiliginternetten.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!