Circulair bouwen en onderwijs

Het Globe College en X11 media en vormgeving ontwikkelen samen met Stichting Technotrend lesmaterialen over circulair bouwen. Circulair bouwen is zó bouwen dat er minder nieuwe grondstoffen gebruikt worden én zodat er minder afval vrijkomt. Deze ontwikkeling komt snel op ons af; al in 2023 is circulair aanbesteden verplicht. Van vmbo leerlingen die in de bouw- of installatiesector gaan werken zullen straks vaardigheden gevraagd worden zoals bouwen met gebruikte materialen en remontabel bouwen.

9 nov 2020

Stichting Technotrend biedt docenten die hiermee aan de slag willen met hun leerlingen verschillende mogelijkheden in de periode van november ’20 tot en met maart ’21. Bijvoorbeeld een gastles over circulair bouwen, gekoppeld met een praktische opdracht. Daarnaast is er de mogelijkheid voor een groep of een klas om een bijdrage te leveren aan de online 3D rondleiding door het circulaire gebouw van duurzaamheidscentrum ANNE in het centrum van Utrecht. Leerlingen doen interviews, maken filmpjes, teksten en/of tekeningen over de circulaire materialen die dan in die 3D omgeving klikbaar worden.

De opdrachten zijn flexibel qua omvang, doorlooptijd en timing. Zowel docenten die er meer werk van willen maken als docenten die kleinschalig eens iets willen uitproberen zijn van harte welkom! In overleg met de docent maken we het op maat. Het kan met een klas of met een groepje; het kan in een projectweek. Voorkennis over circulair is niet nodig; er is een ruime mate van ondersteuning van de docent vanuit Stichting Technotrend, in het kader van het Circular Skills project. Technotrend komt, na overleg, met een uitgewerkte opdracht en ondersteunt actief bij begeleiding van de leerlingen.

Meer weten? Neem dan contact op met Geertjan Aleven van Stichting Technotrend (0621650848). Meer inspiratie opdoen? Lees dan ons inspiratiedocument Circular skills voor het vmbo

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!