Technologie & Toepassing /
Bedenk een manier waarop je een woning kunt aanpassen zodat je mentaal en/of fysiek gezonder woont en leeft.

Opdrachtuitleg

Met het oog op het huis van de toekomst is BAM op zoek naar innovaties waar is nagedacht over de combinatie van wonen en gezondheid. Bedenk een manier waarop je een woning kunt aanpassen zodat je mentaal en/of fysiek gezonder woont en leeft. Bijvoorbeeld door te zorgen dat de woning maakt dat je actiever bent of kan meten hoe het met je gezondheid gesteld is en deze informatie met je kan delen.

Richtingen

Veel leerlingen zijn gaan nadenken over innovaties die gericht zijn op beweging. Zoals roltrappen die juist tegenwerken en moeten sporten om tv te kunnen kijken. Ook zijn leerlingen naar specifieke dingen gaan kijken die belangrijk zijn voor je gezondheid zoals slapen. Daarnaast zijn leerlingen gaan kijken op welke manier je informatie kunt krijgen over je gezondheid door dingen te meten en op welke plek in het huis dit dan zou kunnen worden ingepast.

Valkuilen

Het bedenken van manieren om je actief te laten zijn in je huis sprak veel leerlingen aan. Hierbij raakten zij wel gemakkelijk het hoofddoel uit het oog namelijk wonen. Wonen moet ook comfortabel zijn en dat betekend soms ook even niet actief en niet iedereen heeft dezelfde fysieke mogelijkheden. Bij het onderzoek naar meetbare dingen in je gezondheid kan het gemakkelijk sciencefiction of fantasie worden. Want wat is nu allemaal meetbaar en wat zegt dat over je gezondheid?

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!