Video: Wie man dem Plüschkraken das Laserschneiden erklärt

Demomarkt 1 juni
  • 14:30
  • 15:30
  • 16:30
  • 15 min
Adam Savage
Ada Lovelace

Altijd al willen weten hoe je een pluche octopus leert lasersnijden? In deze sessie laten Adam Savage - host van het programma Mythbuster - en Ada Lovelace - uitvinder van de eerste computer - zien hoe zij dit doen.

Na het succes van Joseph Beuys om in 1965 een dode haas kunst te leren kijken is het tijd voor een volgende stap. Want hoe leer je dit intelligente onderwater wezen 21st-century-maker-skills? Wat betekent het voor jou als docent? En voor de octopus? Zijn het vaardigheden om kreeften te vangen? Om zich te verdedigen tegen tijgerhaaien? Of is het een basis om als volwaardige octopus te kunnen leven in de onderwater Kelpwouden? Vaardigheden die niet alleen nodig zijn om te overleven in dit woud, maar ook om zijn persoonlijke ontwikkeling in de komende 5, 10 of 20 jaar richting te geven. Maar we kijken ook heel praktisch. Want werkt een lasersnijder wel onder water? En hoe kunnen zijn glibberige zuignap-tentakels überhaupt een Google Chromebook bedienen? Niet deze maar vooral andere vragen zullen Adam en Ada behandelen in deze video. En wie weet misschien komen Anonymous en David Bowie ook nog langs.

Wil je meer weten over de speciale relatie tussen Adam Savage en Octopussen? Dit is te vinden op zijn Youtube-kanaal Tested.

En voor wie deze sessie niet kan volgen maar wel meer wil weten over wat octopussen ons kunnen leren, kunnen we de documentaire My Octopus Teacher op Netflix zeker aanraden.

__

Video door SETUP.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!