Speeddaten met het Laboratorium van Bibliotheek Utrecht

Demomarkt 1 juni
  • 14:00
  • 15:00
  • 16:00
  • 15 min
Jasper MaasBibliotheek Utrecht

Maak kennis met het Laboratorium van de Bibliotheek Utrecht, waar je kunt experimenteren met ideeën, materialen en technieken.

Kom Speeddaten met het Lab. We geven heel graag een inkijkje in ons laboratorium in Bibliotheek de Neude en gaan het gesprek met je aan over wat jij hoopt te vinden in een plek als deze. Welk beeld en verwachting heb je bij een maakplaats/Lab in een bibliotheek en wat mag er niet ontbreken?

Het Laboratorium is de plek in de Bibliotheek waar je leert door te maken. In het Laboratorium kun je experimenteren met ideeën, materialen en technieken. Je kunt er onderzoeken, ontdekken, ontwerpen, samenwerken, kennis delen en samen wijzer worden. We doen dit door het aanbieden van workshops, (open) inloop, educatieprogramma voor scholen, projecten met partners.

Het Lab richt zich op vier categorieën:

  • Maken: spelenderwijs leren door zelf iets te maken. Daarbij heb je je hoofd nodig, maar zeker ook je handen.
  • Media: zijn blijvend in beweging. Alles verandert supersnel en hoe, waarom en wanneer gebruik je al die mooie toepassingen. In de Lab workshops leer je op een leuke manier met media omgaan.
  • Fab & Tech: met al die spannende apparaten (3D printers, lasersnijder, vinylsnijder) kun je bijna alles maken, maar hoe werken ze nu eigenlijk? Maak je eigen ontwerp voor de 3D printer of ga samen aan de slag met de lasersnijder.
  • Programmeren: wat is dat eigenlijk? Maak je eigen game of vertel een robot wat er moet gebeuren. Daar heb je een programmeertaal voor nodig, zoals scratch. Hiermee leer je spelenderwijs programmeren.

Ons programma bieden we aan op drie locaties (Neude, Leidsche Rijn en sinds kort Overvecht), daarnaast hebben we een reizend Lab dat tijdelijk op verschillende filialen wordt ingezet maar bijvoorbeeld ook in buurthuizen of scholen kan worden gebruikt.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!