Sociaal ondernemerschap in het Ontdeklab

Maaksessies 1 juni
  • 16:15
  • 45 min
Petra JansenMarnix Academie

In deze sessie gaan we kort in op wat sociaal ondernemerschap inhoudt en hoe nieuwe (digitale) technologie hieraan kan bijdragen.

"Hoe kunnen we ervoor zorgen dat meer mensen hun afval in de afvalbak gooien?” “Hoe kunnen we mensen helpen stoppen met roken?” “Wat kunnen we doen voor ouderen die eenzaam zijn?” Grote vragen die kinderen aanzetten om te zoeken naar oplossingen die bijdragen aan een betere wereld.

Nieuwe (digitale) technologie biedt kinderen mogelijkheden om tot nieuwe, creatieve oplossingen te komen. Wat dacht je van een prullenbak-robot die achter je aanrijdt en gaat zingen als je er afval ingooit? Of van een app die je helpt bij het stoppen met roken? De creativiteit van kinderen is vaak oneindig; nieuwe technologie biedt ze de tools om hun ideeën vorm te geven.

Kinderen uitdagen om actief en ondernemend bij te dragen aan een betere wereld noemen we onderwijs in sociaal ondernemerschap. In deze sessie gaan we kort in op wat sociaal ondernemerschap inhoudt en hoe nieuwe (digitale) technologie hieraan kan bijdragen. Maar we gaan vooral zelf aan de slag met een van de tools uit het Marnix Ontdeklab: de Micro:Bit.

Petra Jansen is opleidingsdocent natuur, milieu, techniek en maakonderwijs op de Marnix Academie. In het Ontdeklab op de Marnix Academie kunnen (aankomende) leerkrachten actief kennismaken met de mogelijkheden van nieuwe technologie voor toekomstgericht onderwijs. Petra zet zich daarbij in voor de koppeling tussen digitale geletterdheid, maakonderwijs en duurzame ontwikkeling.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!