Safe Spaces

Maaksessies 1 juni
  • 16:15
  • 45 min
Lisa MantelKatpatat

In deze workshop gaan de leerlingen aan de slag in het 3D software programma Spoke samen met de Game designer Lisa Mantel.

Deze workshop gaat over het thema safespace; wij gaan nadenken over een omgeving waarin men zichzelf kan uiten zonder limitaties of restricties, een veilige plek waarmee je de wereld in je hoofd vorm kan geven. Ook is het belangrijk om na te denken over de aspecten die je rust, blijdschap en veiligheid geven (als oefening tegen stress, depressie en om gedachten een plekje te geven).

Met dit project willen we ook laten zien dat je digitale middelen kan inzetten om je creativiteit vorm te geven en als platform kan gebruiken om jezelf te uiten. Het programma waar we in gaan werken (Spoke by mozilla) is een toegankelijke inleiding voor bijv. Unity en andere programma's (Blender, Maya) die later verkend kunnen worden bij interesse.

Hoi ik ben Lisa en ik ben ⅓ van het collectief Katpatat. Wij vinden het leuk om experimentele games te maken, gekke designs/ideeën en meer. Vaak proberen we een verhaal te vertellen of een conversatie te starten via ons werk.

Ik vind het vet moeilijk om mijzelf een titel te geven maar ik denk dat game designer goed in de buurt komt (Ik programmeer en ik maak “digitale art”). Humor en rare dingen vind ik erg belangrijk om terug te laten komen in mijn werk.

Ik hoop dat je hebt genoten van dit stukje tekst, challas.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!