Project WKZ: maatschappelijk en duurzaam

Inspiratiesessies 1 juni
  • 14:30
  • 45 min
Leo BootGrafisch Lyceum Utrecht

Graag neem ik jullie mee in één van onze leukste projecten: al ruim 10 jaar organiseren studenten een leuke middag voor de patiëntjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis.

Graag neem ik jullie mee in één van onze leukste projecten. Al ruim 10 jaar organiseren studenten een leuke middag voor de patiëntjes in het Wilhelmina Kinderziekenhuis. De studenten krijgen alle ruimte, maar moeten wel rekening houden met belemmerende factoren, bijvoorbeeld mobiliteit.

De kick-off op locatie neemt de studenten mee naar de opdracht: organiseer een evenement in het theater of aan het bed met een klein budget. Door te netwerken weten studenten er vaak veel uit te halen. Dit resulteert in de meest uiteenlopende evenementen van heel klein tot heel groot. Naast het evenement maken de studenten een doe-boek, dat in een kleine oplage geproduceerd wordt en aan de kinderen in het WKZ wordt uitgedeeld.

Leo Boot: vakdocent, verbonden aan de opleidingen "Mediamanagement & Marketing" en "Communicatie & Marketing" van het Grafisch Lyceum Utrecht. Hij is bedenker en kartrekker van het succesvolle project Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ). Een project dat inmiddels ruim 10 jaar loopt en in de loop der tijd is geëvolueerd tot een veelzijdig en gewaardeerd onderdeel van de opleiding. Dit jaar zelfs met een speciale Corona-editie. Het project is ontstaan vanuit de behoefte aan een evenement met maatschappelijke meerwaarde.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!