Ontwerp de prothese van de toekomst

Maaksessies 1 juni
  • 16:00
  • 20 min
Charlotte GentenaarUniversiteitsmuseum Utrecht

Testers gezocht! Het UMU daagt jullie uit om de prothese van de toekomst te ontwerpen.

Hoe vaak heb je vandaag je handen gebruikt? En waarvoor? Stel je voor dat je een ledemaat zou missen. Wat voor uitdagingen heb je dan? En hoe zou je die kunnen oplossen?

In één van de nieuwe zalen van het Universiteitsmuseum Utrecht (UMU) ontdek je de vindingrijkheid en creativiteit van onderzoekers, wat ze bedenken en ontwerpen om problemen aan te pakken. Maar eerst is de beurt aan jullie. Het UMU daagt jullie uit om de prothese van de toekomst te ontwerpen. Wat kan een prothese nu niet wat je wel zou willen? Aan welke eisen moet een prothese van de toekomst voldoen? Zijn jullie inventief en bedenken jullie een creatieve oplossing?

Test het nieuwe programma met ons uit en laat weten wat je er van vindt.

Benodigdheden: pen/potlood en papier.

Het Universiteitsmuseum vernieuwt en is daarom aan het verbouwen. We werken aan hét onderzoeksmuseum van Nederland: een familiemuseum waar je actief kennis maakt met wetenschappelijk onderzoek van de Universiteit Utrecht in heden en verleden. Waar je wordt geïnspireerd tot het stellen van vragen over jezelf en de wereld om je heen. En waar je als bezoeker zelf een onderzoeker wordt.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!