Duurzame kansen met escaperooms

Inspiratiesessies 1 juni
  • 16:30
  • 30 min
Patrick van der HofstadStichting Technotrend

Het is belangrijk om scholieren te interesseren en te enthousiasmeren voor techniek. Maar hoe doe je dat?

Er is een groot tekort aan technische vakmensen. Dat maakt het belangrijk om scholieren te interesseren en te enthousiasmeren voor techniek. Maar hoe doe je dat?

Daarvoor zijn enthousiasmerende onderwijsvormen nodig. In deze sessie vertelt Patrick over een nieuwe, inspirerende onderwijsvorm, waarin leerlingen escaperooms bouwen voor organisaties en bedrijven. Wie deze sessie bijwoont komt te weten hoe de module tot stand is gekomen in samenwerking tussen scholen en bedrijven in Utrecht en hoe de leerlingen van zowel Globe en X11 nu escaperooms maken over circulaire bouw, in opdracht van circulaire organisaties.

Circulair bouwen is duurzaam bouwen met zo weinig mogelijk gebruik van grondstoffen en met zo weinig mogelijk afval. Het mooie van deze manier van werken is dat de leerlingen niet alleen leren over circulaire bouw, maar ook bijdragen aan de ontwikkeling naar meer bewustwording hierover bij een breder publiek. Het is kortom 'voor het echie' en dat motiveert! Patrick vertelt hoe je zelf zo'n module kan opzetten, waar je op moet letten, en hoe je samen met bedrijven rondom zo'n project een goede win win opzet. Een inspirerende workshop voor docenten die interesse hebben om duurzaamheid en techniek te combineren en om met bedrijven aansprekend techniekonderwijs te maken, met hun leerlingen in actieve, creatieve rol.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!