Community of Practice

Inspiratiesessies 1 juni
  • 15:30
  • 60 min
Stichting PCOU

Ons onderwijs is de afgelopen maanden veranderd. Er zijn veel mooie nieuwe initiatieven ontstaan en naast alle drukte van alledag vinden we het belangrijk om te blijven ontwikkelen aan nieuwe vormen van onderwijs voor de toekomst. Welke nieuwe ontwikkelingen zien we in de toekomst en sluiten aan op wat in gang is gezet of bieden zelfs hele nieuwe inzichten voor de toekomst? Deze vragen vormen voor ons het uitgangspunt om met elkaar het gesprek over de toekomst te blijven voeren.

De PCOU deelt deze middag hun best practice flyer over de samenwerking tussen publieke en private partijen m.b.t het opzetten van een innovatielab. Daarnaast nemen we je in deze mee in het ontwikkelde lesprogramma Slim Speelgoed. Leerlingen trainen hierin zelf een AI, ontwerpen nieuw slim speelgoed en ontdekken welke morele vragen dit 'nieuwe gezinslid' oproept. 

Naast deze presentaties nemen wij tijdens deze Community of Practice ook nadrukkelijk de ruimte om informeel met de deelnemers over deze onderwerpen te spreken en van elkaar te leren. De Community of Practice is een initiatief van de schoolbesturen Katholieke Scholenstichting Utrecht (KSU) en Stichting PCOU/Willibrord Stichting en medialabs SETUP en Rotslab.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!