Agenda /

Maritiem Maaklab: hoe betrek je jongeren bij erfgoed?

Benieuwd hoe je jongeren in contact brengt met erfgoed door maakonderwijs?

13 dec 2021 (16:00 - 17:30)

Aanmelden Meer info

Het afgelopen jaar is het educatieprogramma Maritiem Maaklab ontwikkeld, waarin jongeren in de Maakplaatsen van de OBA aan de slag zijn gegaan met ontwerp- en maakopdrachten geïnspireerd op de digitale collectie van het Scheepvaartmuseum. De samenwerkende partners delen op 13 december tijdens een online event de opgedane kennis en ervaringen. Musea, erfgoed- en onderwijsinstellingen en maakplaatsen kunnen hiermee bijdragen aan een bredere ontwikkeling en duurzamere leeromgeving van jongeren.

Maritiem Maaklab is een samenwerking tussen Scheepvaartmuseum Amsterdam, Waag en Maakplaats021. In dit project is kennis verzameld en zijn workshops ontwikkeld waarin jongeren ontwerp- en maakopdrachten uitvoeren aan de hand van de collectie van het Scheepvaartmuseum. Denk hierbij aan het (vroegere) gebruik van materialen, symbolen voor communicatie, verloren technieken en vergeten ambachten. Hiermee doen jongeren niet alleen kennis op over erfgoed, maar leren zij ook deze kennis op 21e-eeuwse wijze te hergebruiken in hun leefwereld. Zo komt de collectie van het Scheepvaartmuseum tot leven en geven jongeren een nieuwe betekenis aan het erfgoed.

Tijdens het online event op 13 december geven educatoren en conservatoren van het Scheepvaartmuseum, Maakplaatscoaches en Waag een kijkje achter de schermen. Hoe is het educatieprogramma ontwikkeld en verduurzaamd? Samen verkennen we hoe je jonge doelgroepen kunt betrekken bij erfgoed door nieuwe verbindingen te maken tussen verschillende organisaties, kennis en vaardigheden. 

Locatie
Online

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!