Agenda /

Alle Scholen Verzamelen!

Gezamenlijk onderzoek

Hoe gaat het met de gezondheid van ons water? Tijdens Alle Scholen Verzamelen op 28 mei 2021 kunnen leerlingen uit groep 7 en 8 onderzoek doen naar waterkwaliteit. Samen met andere basisschoolleerlingen door heel Nederland verzamelen ze data, die gebruikt worden bij een groot onderzoek.

28 mei 2021 (09:00)

Aanmelden Meer info

Gezonde rivieren
Door heel Nederland gaan kinderen uit groep 7 en 8 op vrijdag 28 mei 2021 rivieren, kanalen, beekjes en sloten onderzoeken. Op deze manier kunnen we zien hoe het gaat met de gezondheid van ons water. Een gezonde rivier is namelijk het resultaat van een gezonde leefomgeving. Hoe beter het met onze rivieren gaat, hoe beter het met de natuur en omwonenden rond de rivier gaat. Samen zetten we ons in voor gezonde rivieren! Helpt jouw klas mee met dit onderzoek?

Doe je mee, dan ontvang je als school:

  • Een interactief webinar van wetenschapper Li An Phoa voor de leerkracht en leerlingen.
  • Een onderzoekskit voor de leerlingen. De kit bevat meetinstrumenten voor ecologische en chemische metingen die gedaan kunnen worden bij een rivier, beekje of sloot in de buurt van de school.
  • Lesboekjes voor de leerlingen.
  • Lesinstructie voor de leerkracht.

Kosten
Meedoen aan Alle Scholen Verzamelen! 2021 is gratis. We vragen jullie wel om een aantal samples uit de onderzoekskit terug te sturen naar het lab, zodat de wetenschappers deze kunnen analyseren. De verzendkosten hiervan zijn voor de school. 

Aanmelden
Schrijf jouw klas hieronder in voor Alle Scholen Verzamelen! op vrijdag 28 mei 2021.

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!