Agenda /

SETUP LIVE: Excuses, vergeving & therapeutische technologie

De nieuwste installatie van SETUP en collectief SMELT geeft je de excuses die je altijd al had willen hebben en maakt daarmee een hoop los. We praten na over een onderzoek naar excuus-rituelen, het brein als harde schijf en de samenwerking tussen mens en technologie.

9 dec 2020 (19:00 - 20:00)

Aanmelden Meer info

Wat het maken en accepteren van excuses zo lastig maakt, is dat ze vaak omringd zijn met allerlei verschillende gevoelens. Schaamte, woede en frustratie blokkeren de weg naar een oprecht gesprek, vergeving of zelfs verzoening. Het resultaat is dat we met flinke hoeveelheden onopgeloste wrok rondlopen. Dat moet beter. Er bestaat al therapie die zich richt op het reprocessen van traumatische herinneringen (EMDR). En er zijn ook al startups die dit in Virtual Reality aanbieden, met de belofte dat dit traditionele traumatherapie 30% effectiever maakt. Kan technologie ons misschien ook helpen bij het loslaten van onze wrok? 

De excuses die je altijd al had willen hebben

Samen met collectief SMELT, bestaand uit Dorian Kingma en Myrthe Krepel, onderzochten we de afgelopen maanden deze vraag. Wat eruit kwam is een installatie die je de excuses geeft die je altijd al had willen hebben. De mensen die deelnamen aan de test, waren oprecht bewogen. Er vloeiden zelfs tranen. Wat maakt dat deze techno-fix het doet? Willen we onze wrok wel fixen met technologie?

We praten na met Dorian en Myrthe over de kennis die zij opdeden over excuus-rituelen en de samenwerking tussen mens en technologie die nodig was om _APOLOGY:DENIED_ te laten werken. Met Siri Beerends plaatsen we techno-fixen en de samenwerking tussen mens en technologie verder in perspectief.

Meer info & deelnemen

Je kunt deze livestream live volgen en vragen stellen in de chat, via SETUP's YouTube kanaal op woensdag 9 december. Na de uitzending blijft de livestream beschikbaar om terug te kijken.

Locatie
Online

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!