Agenda /

55e WND-conferentie

conferentie

Sinds 1966 organiseert de Werkgroep Natuurkunde Didaktiek (WND) een conferentie voor docenten natuurkunde. Deze conferentie is in de loop van de jaren uitgegroeid tot een groot evenement waar zo’n 650 docenten, didactici en onderwijsontwikkelaars uit Nederland en België elkaar ontmoeten. De conferentie richt zich op alle leraren natuurkunde en NLT in het voortgezet onderwijs, TOA’s, leraren in opleiding en lerarenopleiders.

11 dec 2020 (13:00 - 17:00)

Aanmelden Meer info

Thema

Het thema van deze WND-conferentie is Natuurkunde op Afstand– over natuurkunde op afstand onderwijzen maar ook over fysica die op afstand wordt bedreven of onderzocht. Het programma van de conferentie bestaat uit plenaire lezingen, keuzelezingen, werkgroepen en een markt.

Lezingen

De plenaire lezing wordt gehouden door Conny Aerts.

Werkgroepen en parallellezingen

Dit jaar zijn er drie rondes, waarin gekozen kan worden voor een (parallel)lezing of een werkgroep. Heeft u een idee voor een werkgroep die past bij het conferentiethema of bij een actuele ontwikkeling in het natuurkundeonderwijs, neem dan vóór 10 oktober 2020 via Wilma van Eijsden contact op met Frank Budding. We kunnen dan kijken of uw bijdrage nog past in het programma.

Markt

Er is dit jaar een online markt.  Educatieve uitgeverijen en leermiddelenfirma’s zullen een plekje op de conferentie hebben waar u hen kunt ontmoeten. De markt is ook bedoeld als ontmoetingsplaats voor docenten, waar zij hun ideeën over de dagelijkse lespraktijk en hun zelfontwikkelde materialen kunnen uitwisselen. Heeft u iets dat voor uw collega’s interessant of bruikbaar kan zijn, neem dan vóór 1 november 2020 via Wilma van Eijsden contact op met Koos Kortland voor een plaats op de markt. We zullen dan kijken of uw bijdrage past in ons idee van een markt..

Themawedstrijd

Aan de conferentie is een themawedstrijd verbonden: heeft u een mooi experiment, een werkvorm of lesmateriaal ontwikkeld dat past bij het thema, dan zien we graag dat u uw werk inzendt voor de prijsvraag en zo mogelijk ook collega’s laat meedelen en wellicht aan het denken zet hoe zij hun leerlingen natuurkunde op maat kunnen geven.

Meer informatie over deze prijsvraag is te vinden op de pagina Themawedstrijd van deze website.

Voorinformatie

Het programma van de conferentie met daarin een overzicht van de keuzelezingen en werkgroepen wordt u – als u zich tijdig heeft ingeschreven – eind november per e-mail toegezonden. U krijgt dan de gelegenheid om via de WND-website in te tekenen op de lezingen en werkgroepen van uw keuze.

Certificaat van deelname

De certificaten van deelname worden in januari 2021 per e-mail verstuurd naar diegenen die daadwerkelijk aan de conferentie hebben deelgenomen.

Algemene informatie

Contactpersoon:Wilma van Eijsden

Adres:WND, Freudenthal Instituut

Princetonplein 5

3584 CC  Utrecht

Telefoon:030 253 8228 (woensdag)

E-mail:w.vaneijsden@uu.nl

 

Locatie
Online

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!