Agenda /

SETUP LIVE: Ode aan de snik

Lezing

In het weekend van het Smartlappenfestival brengen we live vanuit de bieb een ode aan de snik. We praten met makers en experts over onze eerste AI-smartlap. Raakt 'ie de juiste snaar? En als de snik niet werkt, kan technologie je dan van je trauma's af helpen?

21 nov 2020 (19:30 - 21:30)

Meer info

Excuses zijn een herkenbaar moment in iedere relatie: moeilijk, maar met kans op verbetering. Helaas gaat er nog wel eens wat mis bij het geven en ontvangen van excuses. YouTubers hebben niet voor niets apology-video's tot een genre verheven. En ook in de tech-industrie zijn excuses een veel gebruikt onderdeel geworden van de PR strategie van bedrijven. Wat maakt een goede sorry? En hoe werkt het aanvaarden van excuses? Kan technologie ons helpen bij het vinden én ook weer kwijtraken van de snik?

Programma (20:00 - 21:30)

Met een AI-programmeur en liedtekstschrijver onderzochten we of een algoritme zo te trainen is dat daar een succesvolle smartlap, vol wroeging, oprechtheid en snik uit komt. Welke liedstructuren heb je nodig voor een lied met een snik? En wat vinden jullie ervan? Krijgen we jullie aan het snikken, als we een doorleefde smartlappenzanger onze door AI gegenereerde tranentrekker laten zingen?

Ook praten we over de performatieve ervaring _APOLOGY:DENIED_ die in opdracht van SETUP op theaterfestival SPRING is te zien, over het ontvangen van excuses. In een route door het brein en met je psyche als podium, komen we erachter waarom je sommige excuses wel en andere niet kunt accepteren. Welke traumatische herinneringen zitten in de weg? En als we de structuur hiervan eenmaal kennen, kunnen we die dan met technologie herprogrammeren? Weg met die snik!

Voor iedereen die een reden heeft om te huilen: kom er gezellig bij deze avond! Met een hapje, een drankje en een goed gesprek gaat het vast snel weer beter...

Locatie
Bibliotheek Utrecht
Neude 11
3512 AE Utrecht

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!