Agenda /

In Transit

Festival

InTransit is een ontwerpgericht innovatiefestival opgezet als een verbonden netwerk van flexibele werkplaatsen, verspreid over Utrecht waar deelnemers samen met inspirerende ontwerpers, wetenschappers, kunstenaars en professionals nieuwe perspectieven ontwerpen voor de stad.

29 okt 2020 (09:00) t/m 30 okt 2020 (17:00)

Aanmelden Meer info

In deze tijd van transities, waarin we uitgedaagd worden door klimaat en technologie, pandemieën en sociale verschuivingen, werken wij aan positieve verandering, omdat deze uitdagingen ook weer nieuwe mogelijkheden creëren voor de nieuwe wereld.

Twee dagen lang is Utrecht de grootste ontwerpstudio van Nederland, waar meer dan 100 mensen mee ontwerpen aan nieuwe perspectieven op de grote complexe maatschappelijke vragen.

InTransit is een nomadisch festival op verschillende locaties, zodat we met inachtneming van afstand, toch met veel mensen samen de ontwerpen aan een mooie toekomst voor de stad. 

InTransit is een beleving waar ook jij aan mee kan doen. Als deelnemer ben je twee dagen lang op een nomadische tocht door Utrecht en kan je op verschillende locaties mee ontwerpen aan vraagstukken uit onderwijs, zorg & welzijn, duurzame samenleving. Je hebt keuze om te werken met inspirerende en toonaangevende ontwerpers, kunstenaars en experts. Je ontwerpt vanuit verschillende methodieken als frame innovation, systems design, transition design en meer vrijere vormen als de muzische aanpak. Per dagdeel werk je samen met een ontwerper vanuit de HU/HKU een kunstenaar en een praktijkdeskundige en nog 10 andere deelnemers in co-creatie toe naar creatieve perspectieven en verbeeldingen van het vraagstuk waaraan gewerkt wordt.

Locatie
Nader bekend te maken

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!