Agenda /

PO Matinee Café - Social entrepreneurship education (Ukids)

Webinar

Ben je benieuwd hoe je van jouw leerlingen ‘changemakers’ kunt maken die actief en ondernemend een bijdrage leveren aan duurzame en sociale ontwikkeling? Sluit dan aan bij het online PO Matinee Cafe over social entrepreneurship education.

24 sep 2020 (15:30 - 17:00)

Aanmelden Meer info

Je wordt geïnspireerd om het sociaal ondernemen bij kinderen op de basisschool te stimuleren. De Marnix Academie en basisschool Het Drieluik doen hier binnen het internationale project Ukids volop ervaring mee op en willen die graag met je delen.

Datum: maandag 24 september 2020
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Locatie: Online (via Zoom)

Programma

Op het programma staat een inleiding door lector Stella van der Wal-Maris, over wat het betekent om kinderen te leren te leren actief en ondernemend bij te dragen aan duurzame ontwikkeling. Daarna kun je kiezen uit een van de drie workshops:

  • Workshop 1: Bij de Marnix Academie wordt sociaal ondernemerschap een van de speerpunten van het nieuwe curriculum, maar hoe zie je dit dan in de praktijk terug op de pabo?
  • Workshop 2: Basisschool Het Drieluik laat zien hoe zij sociaal ondernemerschap in hun onderwijs, in de vorm van ateliers, geïmplementeerd hebben. Wat zijn hun ervaringen? En wat kun je zelf doen of doe je nu al (onbewust)?
  • Workshop 3: Hoe geef je het actief bijdragen aan duurzame ontwikkeling een plek in je onderwijs? In deze workshop geeft de Duurzame Pabo je concrete lesvoorbeelden voor het basisonderwijs, gekoppeld aan de SDG’s. Tevens krijg je zicht op wat je als leerkracht nodig hebt om aandacht te kunnen besteden aan duurzame ontwikkeling in het onderwijs.

Aanmelden

Deelname is gratis. Je kunt je aanmelden via het inschrijfformulier

Locatie
Online

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!