Agenda /

Maker Faire Eindhoven

Event

Op 26 en 27 september barst het grootste maakfestival van het land weer los in Eindhoven! Bouw jij de gaafste zweefvliegtuigen, geef je workshops programmeren, of sta jij te popelen om mensen te leren hoe je moet 3D printen of duurzame energie opwekt? Grijp dan nu je kans en doe mee aan dit maakspektakel. Van designers tot hackers, kunstenaars tot software ontwikkelaars, futuristen en recyclers. Deze oproep is voor alle makers die zich bezighouden met creatieve of technologische innovatie, van beginners tot professionals, van jong tot oud, uit Nederland maar zeker ook ver daarbuiten. Let op, de deadline voor aanmelden is 30 juni 2020.

26 sep 2020 (10:00) t/m 27 sep 2020 (17:00)

Aanmelden Meer info

Wat is Maker Faire?

De Maker Faire is de grootste Show (and Tell) op aarde: een gezinsvriendelijk festival waarbij uitvinding, creativiteit en vindingrijkheid centraal staan. Een viering van de Maker movement. Deels wetenschapsfestival, deels beurs, en voor een deel iets helemaal nieuws. Maker Faire is een samenkomst van tech-enthousiastelingen, hobbyisten, onderwijzers, knutselaars, ingenieurs, wetenschapsclubs, designers, kunstenaars, studenten en commerciële exposanten van alle leeftijden. Al deze makers komen naar de Maker Faire om het publiek te laten zien wat ze maken en om te delen wat ze leren. Vol passie en enthousiasme introduceren zij hun projecten aan het publiek. Maker Faire is voornamelijk gericht op de toekomst, de presentatie van makers die nieuwe toepassingen verkennen met nieuwe technologieën. Maar het is niet alleen voor de makers op technisch gebied; de Maker Faire is gevuld met projecten en experimenten vanuit het gehele spectrum van wetenschap, techniek, kunst, performance en ambacht.

Maker Faire is een bijeenkomst van fascinerende, nieuwsgierige mensen die graag hun vaardigheden delen. Het is een plek voor makers om hun werk te demonstreren en interactie aan te gaan met het publiek. Vele makers zeggen dat ze geen andere plek kennen om te delen wat ze doen. DIY (Do-It-Yourself) is vaak onzichtbaar in onze gemeenschap, deze vindt vaak plaats in winkels, garages en op keukentafels. Het staat meestal niet in de schijnwerpers van de traditionele kunst of (wetenschappelijke) evenementen. Maker Faire maakt deze projecten zichtbaar en laat ideeën zien die we niet elke dag tegenkomen.

Een korte geschiedenis

De Eindhoven Maker Faire is trotse bezitter van de Maker Faire licentie. In de US begon het allemaal in 2006 met de lancering van de Maker Faire in de Bay Area. Hier was de populariteit van het maken en interesse onder de groepen ambitieuze makers erg zichtbaar. De Makers namen deel aan hands-on activiteiten en leerden nieuwe vaardigheden tijdens het evenement. Een record aantal van 215.000 mensen namen deel aan de twee Maker Faires in de Bay Area en New York in 2014. Een gezinsvriendelijk evenement, waar 50% van de bezoekers tijdens het evenement aanwezig was met kinderen. Sinds enkele jaren is ook in Europa de Maker Faire een feit. Met de komst van de Eindhoven Maker Faire in 2014 is de start voor een Eindhovense community gemaakt.

 

Locatie
Klokgebouw Eindhoven

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!