Agenda /

SETUP zegt .sorry

Livestream

Jarenlang zijn we overspoeld met excuses van techbedrijven. Maar wat is er daarna veranderd? SETUP stapt in 2020 naar ICANN voor de registratie van een nieuw topleveldomein: .sorry. Doe je mee?

29 jun 2020 (19:00 - 20:00)

Aanmelden Meer info

Het internet is, net als de echte wereld, een plek waar communities hun plekken claimen. Een van de manieren waarop ze dat sinds 2012 doen, is door hun eigen topleveldomein (TLD) te registreren. Een topleveldomein is het stuk van een internetadres dat achter de punt staat, zoals .nl en .com. Zo hebben de paardenfans in de afgelopen jaren gezorgd voor .horse, de developers voor .dev en de kunstenaars voor .art.

SETUP zegt dot-sorry, jij ook?

Om de tech-industrie tot verandering aan te zetten is een groot gebaar nodig. Hoe dwingen we hen een stap verder te gaan dan alleen sorry zeggen? Daarvoor is .sorry. Een nieuwe, vast plek op het internet waar sorry niet het einde is van het gesprek, maar het begin. Maar nieuwe TLD’s ontstaan niet vanzelf, daar zit een enorm proces achter. Om een serieuze kans te maken hebben we jouw stem nodig. Doe je mee?

Experts

Tijdens deze livestream beantwoordt SETUP met een aantal experts de vragen: Wat zijn tech-excuses? Wat is een topleveldomein en hoe kom je daaraan? En hoe zouden .sorry websites ingericht moeten gaan worden?

  • Siri Beerends - Cultuursocioloog & schrijver bij SETUP
  • Michiel Henneke - Senior Marketeer bij SIDN Fonds & spreker

Locatie
Online

Blijf op de hoogte

Bedankt voor je aanmelding!